---

Oulujoen NallikariAvovesiuinti upeassa Raatinsaaren ympäristössä

Ensimmäinen Oulujoen Nallikari Avovesiuintitapahtuma järjestettiin keskiviikkoiltana 3.8.2011 aurinkoisessa ja lämpöisessä Oulun ensimmäisen uimastadionin puitteissa Ämmänväylän vesialueella. Tapahtuma oli järjestäjien, osanottajien, yhteistyökumppaneiden ja katsojien, joita oli kevyen liikenteen silloilla, sekä Linnansaaren, Raatinsaaren ja Pikisaaren rannoilla, kannalta onnistunut! Rantasaunaseuran telttasauna oli uimareiden suosiossa kisan jälkeen.

Sarjoja oli harrastelijoiden Sokerijussisarjassa, Oulujoen tonnilla ja Oulujoen avovesiuintimestaruuskilpailun 2000 m:llä kymmenen, joihin osallistui 30 rohkeaa uimaria. Lähtö tapahtui vedestä Raatin venevalkaman laiturin nokalta halliuintikilpailuissa käytettävällä lähtöpiippauksella ja maali veneiden laskupaikan laiturin nokalla. Avovesiuimarit kiersivät sarjasta riippuen triathlonkilpailuissakin käytettävän ”kolmioradan” joko kerran, kaksi tai neljä kertaa.

Avovedessä uiminen on haasteellista ja vaatii uimarilta jatkuvaa tarkkailua ja suunnistamista, jotta uintisuunta pysyy oikeana. Haastetta lisäävät auringon häikäisy, tumman veden lämpötila ja syvyys, siltojen alta tulevat virtaukset, sekä luonnollisesti uimarin uintikunto. Luonnon vesissä uiminen on mukavaa ja onnistuminen uintisuorituksessa luo hyvän olon uimarille sekä motivoi jatkamaan harrastuksen parissa vaikkapa talvella.

Naisten sarjan voitti Sanghain mm -kisojen tulosrajoja kolkutellut Linda Laihorinne, jolle uskomattoman hyvän vastuksen antoi märkäpuku päällä uinut triathlonisti Suvi Lavonen. Miesten sarjaa hallitsi triathlonisti Samuli Keisu.

Oulujoen Nallikari Avovesiuinnit järjestettiin Oulu Triathlon & Cycling, Oulun Talviuimarit ja Oulun Uinti 1906 yhteistyönä; seurojen joiden toiminta liittyy laaja-alaisesti vesiurheiluun. Uimareiden turvallisuudesta vastasivat soutajat Hannu Hiltunen ja Pekka Kerttula perämoottoreineen, sekä kajakki- ja kanoottimiehet Hannu Kaikkonen ja Mikko Merihaara. Turvallisuus onkin tärkein asia avovedessä uitaessa. Uimarin on helpompi keskittyä omaan suoritukseensa, kun voi luottaa tarvittaessa nopeaan apuun.

Oulujoen Nallikari Avovesiuintitapahtuma onnistui hienosti Raatinsaaren ympäristössä. Kiitämme yhteistyöstä Nallikari Lomakylää, Ravintola Sokerijussia, Oulun kaupungin liikuntavirastoa, Oulun Tietotekniikkaa, Intersport Rintamäkeä ja Oulun Rantasaunaseuraa. Suuret kiitokset kuuluvat ennenkaikkea maan hiljaisille eli talkoolaisille, yleisölle ja etenkin kaikille rohkeille uimareille.

Viralliset tulokset>>

Kuvia koosteena YouTubessa>>

Liikkuvaa kuvaa (videota) Oulujoen avovesiuinninmestaruuskilpailusta YouTubessa>>

---