---

Yhdessä pyöräilemään

OULUN TALVIUIMARIT ry järjestää kansallisena pyöräilypäivänä lauantaina 12.5. pyöräilytapahtuman kaikenikäisille. Tapahtuma alkaa klo 14 Raatin Urheilukeskuksesta.
Suomen Ladun Yhdessä pyöräilemään -tapahtumia järjestetään samanaikaisesti yli 40 paikkakunnalla.

Yhdessä pyöräilemään -tapahtumat kutsuvat kaikkia suomalaisia kaivamaan fillarinsa kellarista tai varaston nurkasta ja nauttimaan keväisestä luonnosta ja liikunnan hurmasta. Suomen Ladun Yhdessä pyöräilemään -tapahtumissa kerrataan liikennesääntöjä ja käydään läpi turvallisen pyöräretken pelisäännöt.

Järjestäjätt toivottavat tervetulleeksi kaikenikäiset ja -kuntoiset pyöräilystä innostuneet. Tapahtuma alkaa lauantaina 12.5.2012 klo 14.00. Raatin Urheilukeskuksesta. Pyöräreitit vievät osallistujat 10 km, 15 km ja 20 km pyöräilyreiteille. Jokaisella pyöräilijällä on oltava pyöräilykypärä ja mielellään juomapullo. Mahdollisimman moni mukaan.
Ei ennakkoilmoittautumisia.

Pyöräily on tehokasta terveysliikuntaa säännöllisesti harrastettuna. Pyöräilyn etuna on esimerkiksi juoksuun ja kävelyyn verrattuna, että siinä jalkojen nivelet eivät joudu tärähdyksille alttiiksi. Liikennevälineenä pyörän on todettu olevan nopein kulkupeli alle seitsemän kilometrin matkoilla. Suomen Ladun kotisivuilta löydät lisää tietoa pyöräilystä.

Yhdessä pyöräilemään -tapahtumat ovat osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa, jota vietetään 5.–13.5. Pyöräilyviikon teemana on ”Polkupyörä – autoa parempi kulkuneuvo”.

Lisätietoja tapahtumasta:

http://www.ouluntalviuimarit.fi/2012/pyorailytapahtuma2012

http://www.suomenlatu.fi/yhdessa

---