---

Unelmien liikuntapäivä Liminganlahdella

10.5.2018 klo 10-15

Terveellistä ja liikunnallista tekemistä luontokeskuksella pitkin päivää. Tervetuloa liikkumaan ja ulkoilemaan!

Ohjelma

Klo 10-11 Aamulinturetki kävellen Luontokeskuksen lähimaastossa. Tunnistetaan lintuja ja erityisesti niiden ääniä oppaan johdolla. Kävelyretki päättyy lintutornille. (Metsähallitus)
Klo 10.30-13.00 Ohjattu maastopyöräretki Rantakylän helpohkossa maastossa. Sopii aloittelijalle. Reitillä voi olla jonkin verran kosteita paikkoja. Kypärä pakollinen. Oma pyörä mukaan, mutta kahvilasta voi vuokrata erikseen. Alussa käydään tarvittaessa läpi pyörän säätöjä. (Lakeuden luonto)
Klo 10-15 Maastoeste-kepparikisat rannan nuotiopaikalle johtavalla hiekkatiellä. Kolme sarjaa estekorkeuden mukaan. Luokka 1: 20-30cm, Luokka 2: 40-50cm, Luokka 3: 60-70cm. Yleisö voi seurata kisoja rannan nuotiopaikalta käsin. Ilmoittautuminen kaikkiin sarjoihin Luontokeskuksen etupihan teltalla klo 10. Kisat alkaa noin klo 10.30 (Lakeuden luonto). Pikkukivaa luonto- ja Liminganlahtiaiheista palkintona sarjojen parhaille ja kaikille hyvä mieli kotiin viemiseksi! Järjestäjänä Lakeuden luonto ry:n tytöt.
Klo 11-15 Opas päivystää lintutornilla kaukoputken kanssa ja auttaa tunnistamaan lintuja. (Metsähallitus)
Klo 12-14 Sydänyhteisön toiminnan esittely ja sokerinäyttely, jossa esitellään kuinka paljon eri elintarvikkeissa on sokeria. Luontokeskuksen aulassa. (Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry)
Klo 12-14 Metsämörrin polulla tehtäviä lapsille (Oulun Talviuimarit ja Oulun Latu)

Sokerinäyttely

Sydänyhteisö osallistuu sokerinäyttelyllä ja sydänyhteisön toiminnan esittelyllä, johon tarvitaan 2 pöytää. Sokerinäyttely on ravintonäyttely, jossa on esillä eri elintarvikkeita ja sokeripaloin kuvattu, paljonko kussakin tuotteessa on sokeria. Sydänyhteisöstä puhutaan, kun kyseessä on Suomen Sydänliitto, piirit ja sydänyhdistykset. Tapahtumassa on mukana Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry ja ainakin Kempeleen-Oulunsalon Sydänyhdistys, mutta mahdollisesti myös muita paikallisia sydänyhdistyksiä. Sydän tekee hyvää -logo kattaa kaikki. Osallistuvat päivään klo 12-14.


Tiina Jurvelin + 3hlö
Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ry
Kansankatu 53 90100 Oulu
p. 050 551 9007

Metsämörrin polku

Maastossa rastirata, jossa noin viisi rastia, jos on ulkoterassituoleja, niin niitä saattavat
käyttää alustana. Suomen Ladusta tulee tarvikepaketti, mm. 10 kpl luuppeja, joilla voi
katsella luonnosta löytyviä pikkujuttuja. Käyvät ennen tilaisuutta pyöräretkellä katsomassa, mihin radan saa tehtyä. Osallistuvat päivään klo 12-14.


Oulun Talviuimarit/Maarit Sihvonen ja Oulun Latu /Raimo Salo

---