---

Talviuinti SM 1.-3.2.2019 Turku Aurajoki

Turkulaiset olivat hoksanneet tehdä ulkouima-altaan Aurajokeen ja kutsua talviuimarit ympäri valtakunnan mittelemään uintimestaruuksista. Uimareita saapui paikalle Lappia myöten noin 1000 henkeä.

 

Siinäpä itse kisa-allas:

Perjantaina käytiin heti alkuun veret seisauttavan hurja 50m kuninkuusmatkan kilpailu. Tälle matkalle ei nössöillä ole asiaa! Silti jopa 86-vuotias uintineito selvitti koitoksen ajassa 1.42. Siinä ehtii kylmästä jo nautiskella!
Haukiputaalaisista Tiina Hautajärvi oli hienosti neljäs! Arto Kivimäki ja Tomi Hillukkala kävivät tiukan taiston jossa Tomi joutui kohtaamaan voittajansa käännöksen epäonnistuttua pahasti. Sillä aikaa kun Tomi suti tyhjää niin Arto leiskautti portailta leijonan loikan ja kiihdytti karkuun. Mervi Hillukkalan sijoitus oli 7.

Oululaiset
Timo Viinamäki oli neljäs.
Taru Poutiainen toiseksi.
Salla Lamminpää voitti
Tarja Honkanen 10.
Ulla Rovanperä 16.

Pohjois-Suomalaisista kuninkuusmatkan epävirallisen valtikan sai mukaansa Arto, Mervi, Timo, Taru ja Salla.

Lauantaina käytiin perinteinen 25m rintauinti.
Tomi ja Arto 14. ja 15
Veli-Matti 18
Vesa Keränen 10.
Juha Pesonen 32.
Timo Viinamäki 11.
Taru 6.
Laura Saloranta Haukiputaan Heitosta saavutti hienosti hopeaa, Tiinan jäädessä jälleen harmittavasti neljänneksi.
Mervi 6.
Salla Lamminpää hopeaa
Tarja 17.
Ulla 22.

Sunnuntai-aamuna yhdeksältä alkoi 25m vapaauintikilpailu.
Veli-Matti 8, Tomi 9. ja Arto 12.
Vesa 9. Jussi 14.
Taru 4.
Laura pronssia, Tiina 7.
Mervi 4.
Salla 2.

Viestiin Haukiputaan Latu oli asettanut kaksi joukkuetta eli kaikki uimarinsa. Perinteinen kyläkamppailu Haukipudas - Oulu oli valmis alkamaan. Tähän asti Oululaiset olivat aina olleet nopeampia. Mutta perjantaina uitu 50m maraton ja kaikki muutkin uidut matkat valmistivat Haukiputaan joukkueen iskukyvyn huippuunsa ja räjähtävä kamppailu oli valmis alkamaan. Oululaiset asettivat pohja-ajaksi 1.41, jota Haukiputaalaiset lähtivät tavoittelemaan. Vesa aloitti hienosti myötävirtaan, Arto jatkoi sujuvasti vastavirtaan, Veli-Mattikin hoiti osuutensa hyvin ja Tiina kiihdytti loppukiriin kuin lohi portaisiin ja loppuaika 1.36. Historian ensimmäinen voitto Oululaisista oli tosiasia! Eikä millään pienellä erolla! Haukiputaalta viestiin oli asettaa myös toinen joukkue (Maria Pursiheimo, Tomi, Juha ja Mervi), joka suoriutui hienosti myös alle kahden minuutin.

Tässä YouTube linkki Ouluntalviuimarien viestiuinti erän tunnelmiin>>

Tässä yhteisiä kuvia Ouluntalviuimareilta sekä Haukiputaan Ladulta kisatapahtumista ym>>

Viralliset tulokset löytyvät täältä: http://www.resultfellows.com/2019/turku/

Kisajärjestäjien ottamat kuvat löytyvät täältä>>

 

Turun Sanomat noteerasivat nämä kisat seuraavasti:

 

Oulu-lehti noteerasi meidän kisa saavutusta näin>>

Rantapohjakin julkaisi jutun>>

Oulunalueen päälehti ei reagoinut kisoihin mitenkään… Taaskaan!?

 

Mehän olemme kuin yhtä suurta perhettä, kun teemme näitä kisareissuja, nytkin meitä oli samalla junalla, samassa hotellissa, samassa kerroksessa; Muonio, Rovaniemi, Kemi, Ii, Haukipudas (kuuluu kylläkin Ouluun) ja tietenkin Oululaiset ite. Yhteispotrettia ei saatu otettua, mutta Tampereen asemalla tällaisen sattui kamera taltioimaan:

 

Seuraavat talviuinnin SM-kisat Joensuussa 7.–9. helmikuuta 2020, mutta... mutta... MM-kisat Slovenian Bledissä järjestetään yhtäaikaa!? Kunnes jälleen tapaamme...

Juttua työsti ja kasasi Arto Kivimäki sekä Ouluntalviuimareiden WEB-master, suuret kiitokset!

---