---

Tapahtui 25.07.2007 Tuiran uimalan rannalla

Jaakonpäivänä 25.7. Oulun Talviuimarit ry järjesti jo perinteeksi muodostuneen kylmänkiven heittotempauksen. Tällä kertaa Jaakkona toimi Jaakko Illikainen alias intiaanipäälikkö Kylmä Katse. Talviuimareiden puheenjohtaja alias Reservaatin Ruusu otti hallituksensa miespuoliset jäsenet ja aktiiviset talviuimarit komentoonsa ja antoi kolmelle intiaanisoturille Nopsajalalle (Pekka Parpala), Pikku Puuhille (Timo Viinamäki) ja Istuvalle Härälle (Seppo Sarkkinen) tehtäväksi tanssia kivi kylmäksi, jotta joen vesi voitaisiin jälleen viilentää ja rannat jäätää. Kun intiaanisoturit olivat suorittaneet heille annetun tehtävän ja kiven riittävä kylmyys oli tarkistettu ja kolmannella kerralla hyväksytty, Reservaatin Ruusu ojensi jäätävän kiven intiaanikanootissa istuvalle Kylmälle Katseelle, joka soudettiin Oulujoelle, missä hän heitti kiven jokeen. Koko intiaaniheimo ratkesi riemunkiljahduksiin ja ilokarkeloon onnistuneen urakan jälkeen. Nyt kivi nimittäin meni varmuudellan niin kauas ja syvälle, etteivät pienet uimarit voi kylmien vesien pelossa sukeltaa sitä pintaan ja tuoda takaisin rantaan, kuten kävi edellisenä vuonna.

Oulun Talviuimareiden puheenjohtaja Marjut Koskela kertoi lyhyesti seuran alkavan kauden toiminnasta: perheuinnista Valkeisjärvellä sunnuntaina 29.7., kuutamouinneista, valtakunnallisesta avantouintikauden avajaispäivästä lokakuussa avantouintikouluttajakoulutuksineen ja kylmäuintiseminaareineen jne. Kansainvälisen avantouintijaoston pj Mariia Yrjö-Koskinen oli myös paikalla kertomassa tämän uuden toimielimen tehtävästä ja tavoitteista. Helmikuun ensimmäisenä viikonlopuna Lontoossa järjestettäviin Avantouinnin MM kisoihin oululaisille uimareille matkaa järjestänyt olympiauimari Maarit Sihvonen kertoi matkajärjestlyiden tämänhetkisestä vaiheesta. Asiasta järjestetään erillinen informaatiotilaisuus keskiviikkona 1.8. klo 18 Tuiran uimarannan kahvilassa (asukastuvalla). Hallituksen jäsen Timo Viinamäki antoi vielä lopuksi vinkkejä seuran keväällä avattujen nettisivujen seuraamisesta.

Ennen ja jälkeen varsinaisen tempauksen paikalla olijoita viihdytti Halli-trio Pekka Parpalan johdolla. Sää suosi tapahtumaa ollen lämmin ja pilvipoutainen. Tuiran asukastuvan kahvio palveli paikalla olleita useita kymmeniä ihmisiä.

Tässä linkki tapahtumassa otettuihin kuviin>>

---